skip to Main Content

Kom alles te weten over de AVG wetgeving

AVG Persoongegevens

Wilt u meer weten over de aangescherpte AVG wetgeving? Op dit platform leggen we u alles hierover uit. Wij informeren u graag kort en bondig over waar u vanaf mei 2018 rekening mee moet houden aangaande de privacy van uw websitebezoekers. Lees het direct en weet straks alles over de AVG wetgeving!

Schakel cookies uit via uw browser

Vanaf 25 mei 2018 is het verboden zomaar persoonsgegevens vast te leggen, te bewerken, en te delen met anderen. We hebben het dan over persoonsgegevens zoals NAW-gegevens, e-mailadressen en telefoonnummers. Veel websites vragen deze informatie op bij bijvoorbeeld een online contactformulier. Dit mag tegenwoordig alleen nog maar als aan bepaalde regels wordt voldaan. Wij sommen er graag enkele voor u op:

  • Het komt het algemene belang ten goede
  • Er is sprake van een gerechtvaardigd belang
  • Het is medisch noodzakelijk of wettelijk vereist
  • Er ligt een overeenkomst aan ten gronde (zoals een bestelling)
  • De websitebezoeker moet er toestemming voor hebben gegeven

Kortom, het opvragen van een naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer moet tegenwoordig een echt doel hebben. Het mag niet zomaar meer, voor commerciƫle doeleinden bijvoorbeeld, gebeuren.

Controleer uw website op de nieuwe privacywetgeving

Bescherm uw privacy

Controleer uw website goed op de gegevens die u van uw websitebezoeker vraagt. Moeten websitebezoekers die het online contactformulier van uw website invullen bijvoorbeeld verplicht een telefoonnummer achterlaten, maar is daar geen geldige reden voor? Dan is het verstandig uw website eens grondig onder handen te (laten) nemen, aan de hand van de vernieuwde AVG wetgeving!

Back To Top